La casa – Història

AMERICANS, ARTISTES, RADIOFONISTES…

Hola a tothom! Em presento: soc Cal Passió, i em trobareu al carrer de Sant Roc de Vimbodí i Poblet, a la zona coneguda popularment com els ‘carrers de dalt’. Tinc un nom ben apassionant, oi? I també força antic. Diria que té a veure amb la Setmana Santa, o potser amb algun altre tipus de passió… Qui ho sap!

Soc una casa molt antiga, i si ara em veieu tan bé és perquè estic vivint una tercera joventut. Els meus propietaris actuals, la família Alfonso-Hernández, em van rehabilitar i convertir en allotjament turístic l’any 2022, després d’haver passat cinc dècades sola i sense gaire vida interior. Això sí, als anys vuitanta del segle vint vaig reviure temporalment: vaig acollir els estudis de la ràdio del poble, Ràdio Vimbodí FM, des d’on s’enlairaven veus i músiques que han marcat una generació. Quin honor!

Però molt abans ja havia viscut moltes altres històries interessants. Com ja deveu haver llegit a l’encapçalament, també he estat vinculada a americans i a artistes: dins meu, el gran pintor Adrià Campdesuñer va idear i crear moltes de les seves obres… Però, anem a pams…